Harta Serviciilor Sociale din România este un proiect derulat de Asociația Citizen Next și Social Innovation Solutions, care asigură centralizarea și integrarea pe harta țării a tuturor serviciilor sociale acreditate și interacțiunea virtuală a aparținătorilor și donatorilor cu aceștia.

Este varianta dezvoltată a primei versiunii a hărții serviciilor sociale lansată în 2016, de aceeași echipă care astfel și-a îndeplinit viziunea inițială, de a asigura pe lângă un inventar transparent al serviciilor, și interactivitatea și dinamica între cetățeni, donatori, societate civilă și furnizorii de servicii sociale, precum și accesul acestora pentru a-și comunica nevoile, astfel încât împreună să ajutăm mai mult și mai bine.

Despre proiect

Harta Serviciilor Sociale din România este un proiect derulat de Asociația Citizen Next și Social Innovation Solutions, susținut de OMV Petrom prin programul Țara lui Andrei.

Presupune dezvoltarea platformei naționale de date care centralizează și integrează pe harta țării toate serviciile sociale acreditate, specifice fiecărei categorii de grup vulnerabil (copii, persoane cu dizabilități, persoane vârstnice etc.) și disponibile la nivel de localitate.

Platforma este un instrument accesibil tuturor cetățenilor, care pune la dispoziție seturi de date complete și informații detaliate despre toate tipurile de servicii sociale din țară. 📊

Un instrument care conectează mai ușor și rapid furnizorii de serviicii sociale cu beneficiarii și potențialii donatori ai acestora. 🤝

Despre echipa Citizen Next

Suntem un startup civic tech și avem misiunea de a contribui la noua generație de servicii publice cu ajutorul tehnologiei. Motto-ul după care ne ghidăm este să direcționăm România spre o democrație digitală.

Încă din 2016 lucrăm alături de instituții publice și ONG-uri pentru a dezvolta aplicații și proiecte ce îmbunătățesc viața oamenilor. Misiunea noastră înseamnă tehnologie pentru cetățeanul responsabil de mâine.

Ne-am aventurat în domeniul civic tech, deoarece credem că putem produce un impact pozitiv în viața oamenilor construind instrumente digitale orientate către cetățean. În ultimii ani am abordat proiecte ambițioase, colaborând îndeaproape cu parteneri din societatea civilă, cu autorități publice și cu companii private.

Programele pe care le derulăm urmăresc să construiască o democrație digitală, în care serviciile publice să funcționeze mai eficient și cetățenii să aibă informațiile necesare pentru a se implica activ în viața comunității.

Despre echipa Social Innovation Solutions

Social Innovation Solutions (SIS) este o organizație de facilitare și consultanță în inovare socială și antreprenoriat. Lucrăm cu organizații pentru generarea ideilor, validarea lor, designul dezvoltării și scalare, ca soluțiile lor să dezvolte România.

Fie că lucrăm cu mediul privat, public, sau ONG credem că soluțiile bune vin din înțelegerea ”clienților”, imaginația unui viitor mai bun, implementarea feedbackului din teren, rețele de învățare și procese de co-creere în echipe.

Găzduim două competiții de inovații antreprenoriale cu impact, Social Impact Award și Future Makers, și ca excepție acum și una pentru soluții la criza Covid, cu peste 2500 de participanți la sesiunile noastre, sute de idei depuse și zeci cu care lucrăm în incubare și accelerare. www.future-makers.ro

Anual organizăm o conferință regională de trenduri de viitor, cu invitați de la MIT, Oxford, antreprenori cu investiții de milioane de euro, dar și experți internaționali în sănătate, educație, muncă, digital, hrană, justiție: future-summit.org

citizennext.rosocialinnovationsolutions.org